ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

Bellek Uluslararası Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi (ISSN: 2717-6142)

PublisherHatay Mustafa Kemal Üniversitesi

ISSN-L2717-6142

ISSN2717-6142

IF(Impact Factor)2024 Evaluation Pending

Website

Description

Amaç ve Kapsam
BELLEK Uluslararası Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi araştırma-inceleme, kritik, çeviri vb. makaleler yayınlayarak, tarih ve kültür alanlarındaki bilimsel birikimlerin yazımını ve paylaşımını geliştirmeyi hedeflemektedir. Bellek; uluslararası, hakemli, akademik, ücretsiz ve elektronik bir dergidir. Dergi, yayınladığı makalelerle “toplumların hafızası” olarak adlandırılan tarih biliminin ışığında “geçmiş-bugün-gelecek” bağlantısının kurulabildiği bir düzlem yaratmayı amaçlamaktadır. Böylece bilimsel problemlere nitelikli çözümler getirerek, bireylerin bilimsel ihtiyaçlarını ve meraklarını gidermeyi ilke edinmiştir.
ü BELLEK Uluslararası Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi; Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki (2) sayı yayınlanan uluslararası hakemli, akademik, ücretsiz bir e-dergidir.
ü Derginin yayın dili Türkiye Türkçesi veya İngilizcedir.
ü BELLEK Uluslararası Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi; Türk ve dünya tarihine dair (siyasî, iktisadî, içtimaî, mahallî ve sözlü tarih; tarih kuramları ve metotları; biyografi, otobiyografi, monografi; dış politika; uluslararası ilişkiler; nüfus hareketleri vs.) kaynaklardan elde edilen bilimsel verileri akademik bir platformda okuyucuyla buluşturmak suretiyle kamuoyunun aydınlatılmasını sağlar.
ü Dergiye kabul edilecek makaleler tarih veya tarihle ilişkili diğer sosyal bilim dallarından olmalıdır.
ü BELLEK Uluslararası Tarih ve Kültür Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanmak üzere gönderilen akademik çalışmalar, hiçbir platformda yayınlanmamış olmalıdır. Bildiri, panel veya konferans metinleri yayınlanmamış olmak kaydıyla kabul edilebilir.
ü Dergide yayınlanmak üzere gönderilen çalışmalardan yayın ücreti talep edilmediği gibi, yazarlara da telif ücreti ödenmez.
ü Dergide yayınlanan yazılarda ileri sürülen görüşler ve yazının yasal sorumluluğu yazarlarına aittir.
ü Dergiye gönderilen makaleler, tüm aşamalarda “çift taraflı kör hakemlik” uygulamasına tabi tutulur.
ü Dergiye gönderilen yazılar önce editör(ler) tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Derginin yayını kapsamına girmeyen, biçim ve biçem bakımından akademik nitelikte olmayan çalışmalar hakemlik süreci başlatılmadan geri çevrilir veya değişiklikler istenebilir.
ü Ön değerlendirme sürecini geçen yazılar, editör ve/veya danışma kurulu tarafından belirlenen en az iki hakeme gönderilir. İhtiyaç halinde üçüncü hakeme gönderilerek, hakem raporlarından çıkan sonuçlara göre çalışmanın yayınlanıp-yayınlanmayacağına yayın kurulu tarafından karar verilir. Makale, iki olumlu hakem raporu olmaksızın, editör(ler) tarafından yayına kabul edilemez.
ü Yazar, hakem(ler)den gelen önerileri göz önünde bulundurarak, istenilen düzeltmeleri yaparak en geç 30 gün içerisinde makaleyi tekrar gönderir.
ü Hakem raporları dergi editörlüğü tarafından 60 ay boyunca saklanır.
Dergiye makale gönderen yazarlar, her türlü yasal yükümlülüğü, hakem değerlendirme koşullarını ve sürecini kabul etmiş sayılırlar.

Last modified: 2022-03-25 01:40:02

Volumes

  • No Archives